top of page

Eva Febrer

violí i viola històrics

 

És llicenciada en violí modern al Conservatori Superior de les Illes Balears amb els professors Enrique Palomares i Agustín León Ara. 

Posteriorment s’inicia en el món de la interpretació tot seguint criteris històricament documentats amb el reconegut violinista angloamericà Barry Sargent. 

Es llicencia en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja i es forma a l’ESMÚC (Escola Superior de Música de Catalunya) realitzant dos anys d’estudis de postgraduat amb el professor Emilio Moreno en l’especialitat de violí històric. 

Ha treballat amb prestigiosos músics com ara Sigiswald Kuijken, Luís Antonio González, Emilio Moreno, Lorenzo Coppola, Emmanuel Balssa, Barry Sargent, Chiara Banchini, Manfredo Kraemer, Pablo Valetti, Andrew Ackerman, Cuarteto Casals, Gordan Nikolich, Endellion Quartet, Andrew Watkinson, Giorgio Mandolesi, Gottfried von der Goltz, Christophe Coin, Zefira Valova, Carlo Slater-Jewel, Julia Kuhn, Acadèmia Internacional de l’Orquestra Barroca de Friburg, Acadèmia Internacional de La Petite Bande, Acadèmia Europea Villa Bossi. 

Forma part de l’Ensemble Il Gesto Armonico, l'orquestra clàssica amb instruments històrics El Teatre Instrumental i l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, i col·labora regularment amb diferents orquestres i ensembles especialitzats en la interpretació històrica amb instruments originals, com ara La Petite Bande, La casa de les Comèdies, Orquestra del Montsalvat, tant amb el violí com amb la viola històrics.

És la codirectora del Festival de Música Antiga des Migjorn Gran, festival que va idear i fundar el 2011, convertint-se en el primer festival especialitzat en aquesta matèria, de l’illa de Menorca. Gràcies a aquest, es Migjorn Gran ha pogut gaudir de la música feta per artistes d’arreu del món, que han vingut a tocar expressament al poble des Migjorn Gran.

Eva combina la tasca docent amb la vessant interpretativa.

Des del 2014 és membre del Grup de Recerca Musicològica, vinculta a l'Institut Menorquí d'Estudis.

Eva Febrer compta amb el suport de l'Institut Ramón Llull.

Visita la seva web: https://www.evafebrer.com/

INSTITUT RAMON LLULL.png
bottom of page