LAURA SINTES

flautes travesseres històriques i dansa històrica

 

Natural de Menorca, va obtenir el Grau Superior de Música Antiga en l’especialitat de flauta travessera barroca i del renaixement amb Philippe Allain-Dupré, obtenint les màximes qualificacions per unanimitat del jurat en el Conservatori de Toulouse (França); el Grau Superior de Musicologia Històrica; i el Màster en Interpretació de la Música Antiga a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMúC). També es forma amb Wilbert Hazelzet i Frank Theuns. Paral·lelament, realitza diversos cursos d’especialització, tant teòrics com interpretatius, en el repertori de la música medieval amb el Dr. Mauricio Molina i Norbert Rodenkirchen a Colònia (Alemanya). Recentment, s’ha endinsat en l’estudi de l’arpa romànica. Com a flautista ha col·laborat amb diferents agrupacions i ensembles com l’Orquestra de Cambra de la ciutat de Toulouse, el grup Danserie dirigit per Bérnard Fourtet i Philippe Matharel, Antiquum XXI, Opus 5, Zahurda,  o La Fenice dirigit per Jean Tubéry, entre d’altres.

També és la codirectora del Festival de Música Antiga des Migjorn Gran, que va fundar la violinista Eva Febrer el 2011, convertint-se en el primer festival en aquesta matèria de l’illa de Menorca.

Pel que fa a la dansa històrica, comença el seu camí en la dansa renaixentista francesa de la mà d’Elsa Chartres en el Conservatori de Toulouse (França), dins el marc de l’ensemble renaixentista Danseries del que formà part com a traverso. Posteriorment, es segueix formant durant diversos anys a l’Académie de Sablé-sur-Sartre (França) en dansa barroca, on treballa la tècnica, l’estil, la interpretació i la notació Beauchamps-Feuillet amb mestres de renom com Anne-Marie Gardette, Françoise Denieau, Marie-Geneviève Massé i Irène Ginger. Continua el seu aprenentatge realitzant diversos cursos de manera continuada en dansa barroca amb Hubert Hazebroucq, Guillaume Jablonka, Ludovica Mosca, i Nick Nguyen, entrant a formar part de la seva companyia, Issé, i amb qui treballa de manera regular també com a directora musical. Arrel a l’interès creixent per la dansa teatral i l’escena barroca, estudia gestuelle baroque amb Jocelyn Chaptal i Nicole Rouillet; i pantomima barroca amb la Companyia Divertimenty i Robert Le Nuz. En dansa del Renaixement italià estudia amb Marco Bendoni, Lucio Paolo Testi i, sobretot, amb Bruna Gondoni. Ha participat en diversos espectacles com a coreògrafa i ballarina (L’Orfeo de Monteverdi, Les Indes Galantes de Rameau, Venus i Adonis de John Blow, les Concerts Royaux de Couperin, la Suite en si menor de Bach, o diversos reculls de danses d’autors com Holborne o Praetorius, entre d’altres).

Actualment, combina la vessant interpretativa com a músic amb la dansa històrica. Forma part de diversos ensembles dedicats a la reconstrucció històrica de la música antiga de diversos períodes (Edat Mitjana, Renaixement, Barroc i Classicisme), com Summa Musicae, Ultreia et Suseia o Il Gesto Armonico; treballa amb Nick Nguyen, amb qui col·labora en la creació d’espectacles i en la recerca acadèmica;  i assisteix a Bruna Gondoni en la recerca i estudi des tractats italians. També es dedica a tasques de difusió i investigació de les danses històriques a través de cursos, tallers i com a professora de dansa per a músics en el marc del Màster en Interpretació de la Música Antiga a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMúC). En el seu camí professional actual, compagina la docència amb la vessant interpretativa i la recerca en el camp de la dansa històrica.

© 2016 per Il Gesto Armonico

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now