top of page

LAURA SINTES

flautes travesseres històriques i dansa històrica

Natural de Menorca, va obtenir el Grau Superior de Música Antiga en l’especiali-tat de flauta travessera barroca i del renaixement amb Philippe Allain-Dupré, obtenint les màximes qualificacions per unanimitat del jurat en el Conservatori de Toulouse (França); el Grau Superior de Musicologia Històrica; i el Màster en Interpretació de la Música Antiga a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMúC). També es forma amb Wilbert Hazelzet i Frank Theuns. Paral·lelament, realitza diversos cursos d’especialització, tant teòrics com interpretatius, en el repertori de la música medieval amb el Dr. Mauricio Molina i Norbert Rodenkirchen a Colònia (Alemanya). Recentment, s’ha endinsat en l’estudi de l’arpa ro-mànica.

 

Com a flautista ha col·laborat amb diferents agrupacions i ensembles com l’Orquestra de Cambra de la ciutat de Toulouse, el grup Danserie dirigit per Bérnard Fourtet i Philippe Matharel, Antiquum XXI, Opus 5, Zahurda, o La Fenice dirigit per Jean Tubéry, entre d’altres.


També és la codirectora del Festival de Música Antiga des Migjorn Gran, que va fundar la violinista Eva Febrer el 2011, convertint-se en el primer festival en aquesta matèria de l’illa de Menorca.


Actualment, combina la vessant interpretativa com a músic amb la dansa històrica. Forma part de diversos ensembles dedicats a la reconstrucció històrica de la música antiga de diversos períodes (Edat Mitjana, Re-naixement, Barroc i Classicisme), com Summa Musicae, Novum Organum o Il Gesto Armonico; treballa amb Nick Nguyen, amb qui col·labora en la creació d’espectacles i en la recerca acadèmica; i assisteix a Bruna Gondoni en la recerca i estudi des tractats italians. També es dedica a tasques de difusió i investiga-ció de les danses històriques a través de cursos, tallers i com a professora de dansa per a músics en el marc del Màster en Interpretació de la Música Antiga a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMúC). En el seu camí professional actual, compagina la docència amb la vessant interpretativa i la recerca en el camp de la dansa històrica.

 

bottom of page