top of page

Il Gesto Armonico és un ensemble fundat el 2014 per els músics Laura Sintes i Dimitri Kindynis, creat amb la voluntat d’explorar, estudiar i interpretar els diferents repertoris de música de cambra dels segles XVII i XVIII tot seguint criteris històrics i interpretat amb instruments originals. Posteriorment Eva Febrer es va sumar al projecte.
Un dels objectius és fer una aproximació el més acurada possible a la interpretació històricament informada en cadascun dels seus projectes. Per aquest motiu, la vessant de recerca, documentació i estudi en profunditat de tot tipus de fonts originals és un dels pilars d’Il Gesto Armonico. De la mateixa manera, la integració de la recerca en la dansa històrica i la inclusió de coreografies històriques també juga un paper molt important en la tasca de programació i repertori del grup.

Com a ensemble, es tracta d’una formació versàtil, que compta amb un número de músics major o menor en funció del programa que es treballa en cada moment. Tots els col·laboradors sempre són especialistes i estudiosos en el camp de la interpretació de la música antiga en els seus àmbits.
Des de la seva formació, Il Gesto Armonico ha realitzat concerts arreu del territori espanyol (Catalunya, Mallorca, Menorca, Formentera, Almagro, Madrid, etc.) i per Europa, sobretot a França. En tots aquests concerts, Il Gesto Armonico ha presentat programes molt diversos, tant propis com en col·laboració amb altres professionals del sector.
D’entre els programes de creació pròpia, cal destacar “Papa Haydn”, dedicat íntegrament a la música de cambra del compositor Joseph Haydn; "Danserie Renaissance", en que proposem una ballada popular al més pur estil del Renaixement; "Sentio, Ergo Sum", un programa que es basa en les sis emocions bàsiques que descriu René Descartes en el seu darrer llibre, Les emocions de l'ànima o un programa amb músiques i textos al voltant de la "Conjuració de Venècia", un fet històric succeït el 1618.

Pel que fa a col·laboracions amb altres professionals, cal destacar l’espectacle barroc “La Danza de Céfalo y Procris”, amb direcció escènica a càrrec del ballarí i coreògraf Nick Nguyen i presentat en el 41è Festival de Teatro Clásico de Almagro, o l’ambiciós projecte amb el prestigiós violinista i director Sigiswald Kuijken, amb qui han interpretat íntegrament el primer volum del “Tafelmusik” de Telemann.


Il Gesto Armonico organitza i és grup resident del Festival de Música Antiga des Migjorn Gran, a Menorca (més informació:

https://www.musicaantigaesmigjorn.com/).

Des de 2020, Il Gesto Armonico és soci de GEMA (Grupos Españoles de Música Antigua).

bottom of page