top of page

A THOUSAND WAYS

 

“A Thousand Ways” és una selecció de les millors cançons i àries d’òpera escrites per a la veu de contratenor pel com- positor probablement més rellevant de la història de la música pròpiament anglesa: Henry Purcell (1659-1695).
Considerat com el millor músic anglès de tots els temps, en l’actualitat no hi ha cap llibre de història de la música que no lo dediqui un capítol a la seva obra i geni. Henry Purcell, nascut en el comptat de St. Ann’s Lane el 10 de se- tembre de 1659, va ser el major de tres germans dels quals Daniel (el menor) va ser també un prolífic compositor. Després de la mort del seu pare el 1664, va quedar sota la custòdia del seu oncle Thomas, qui sent Cavaller de la Capella del Rei, va gestionar la seva admissió com a membre del cor de Westminster.
Allà va estudiar amb Henry Cooke, Pelham Humfrey i finalment, amb John Blow qui va ser organista de l’Abadia de Westminster des del 1669, fins que va renunciar al seu càrrec a favor d’un Purcell de només 22 anys. El 1689, va es- criure la seva òpera Dido i Enees, obra clau pels inicis de la música dramàtica, amb una marcada influència del barroc francès. Seguirien obres com Dioclesian (1690), The Fairy Queen (1692) o The Tempest (165), en la que va adaptar l’obra homònima de William Shakespeare. A més completen el seu catàleg infinitat d’Himnes, Cantates i Odes, com Hail Bright Cecilia (1692) o les dedicades als monarques als que va servir al llarg de la seva vida: Charles II, James II i la Rei- na Mary II.
“A Thousand Ways” és un viatge musical per tota aquesta obra, plegat de l’emoció i la màgia intrínseques en la mú- sica anglesa i, molt especialment, en la de Purcell, que ens proposa redescobrir joies poc conegudes del seu catàleg, escoltar també d’altres més conegudes i consolidades; i recórrer tots els àmbits en els que es va moure el compositor, des de peces dedicades al monarques pels quals va treballar, fins a música religiosa, passant per la música inclosa dins de les seves peces dramàtiques més famoses.
Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge al món de Henry Purcell.

Més informació sobre Víctor Jiménez Díaz:

http://victorjimenezdiaz.com/

Víctor Jiménez Díaz

contratenor

Laura Sintes

traverso

Eva Febrer

violí

Dimitri Kindynis

viola da gamba

Maike Burgdorf

tiorba i guitarra barroca

Mireia Ruíz

clave

DIRECCIÓ MUSICAL: Víctor Jiménez Díaz

bottom of page