top of page

sáb, 17 jul

|

Pati de sa Lluna

Rencontres a Wurtemberg

INTÈRPRETS Laura Sintes, traverso Eva Febrer, violí Pau Marquès, violoncel I cicle de Música Antiga d'Alaior Lloc: Sala de cultura del Convent de Sant Diego d'Alaior Entrades: https://ticketib.com/ca/events/encontres-a-wurtemberb-concert-musica-antiga-estiu-2021

Tickets Are Not on Sale
See other events

Hora i ubicació

17 jul 2021, 21:00

Pati de sa Lluna, Carrer des Banyer, s/n, 07730 Alaior, Illes Balears, Spain

Sobre l'esdeveniment

PROGRAMA DE MÀ

Triosonata nº5 en Sol Major, GB-Lbl f.23, (Hardy, 1754), José Pla (1728-1762)

Allegro - Andante - Presto

Sonate a Flauto traverso, Violino e Basso nº37, en Re Major, Ignaz Holzbauer (1711-1783)

Andante - Allegro - Vivace

Triosonata nº1 en Do Major, GB-Lbl f.23 (Hardy, 1754), José Pla (1728-1762)

Andante - Cantabile - Allegretto

Triosonate op. 1 nº 3 (1751), en Re Major, Niccolò Jommelli (1714-1774)

Allegro - Andante - Presto

Sonate a Flauto traverso, Violino e Basso nº37, en Sol Major, Ignaz Holzbauer (1711-1783)

Andante - Allegretto - Allegro

Triosonata en Re menor, DolP 3.2b Juan Bautista Pla (1720-1773)

Allegro - Andante - Allegro

NOTES AL PROGRAMA

El programa que presentem gira entorn de la figura de dos intèrprets i compositors procedents d'una família de músics que van desenvolupar una intensa activitat en el període de finals del Barroc, i que va suposar una de les poques produccions musicals catalanes del Rococó: els germans Pla. José i Juan Bautista Pla, nascuts a Balaguer (Lleida), després d'haver servit com a músics en la cort espanyola de Felip V, van començar la seva aventura europea fins arribar a la cort del duc Carles I Alexandre de Wurtemberg a Stuttgart, una de les culturalment més prestigioses

del moment.

Els Pla van gaudir d’una gran fama arreu d’Europa, inscrita en un moment en què la importància social i comercial que els concerts públics anaven adquirint i el creixement de la música domèstica van resultar en una considerable difusió de les seves composicions.

Precisament aquesta fama els va portar fins a la cort de Wurtemberg, on van ser nomenats Cammermusicus pel duc Carles I Alexandre, i membres de la famosa orquestra dirigida per Niccolò Jommelli, on van conèixer a Ignaz Holzbauer, el mestre de capella de la ciutat de Stuttgart. Aquests càrrecs els compaginavenamb diferents gires de concerts per Europa, on sempre despertaven l’admiració de tots els assistents, fins i tot de grans compositors com Giuseppe Martini o el pare Gu¡iovanni Battista Martini.

Aquest programa està basat en l’obra de diferents músics i compositors que van passar part de la seva vida professional a la coneguda cort de Wurtemberg. Aquest ducat, en part degut al seu duc Carles I Alexandre, va gaudir d’una de les millots orquestres del moment, que reunia als intèrprets i compositors més ben considerats del moment.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page